Chokladbollsrulltårta

Chockladbollsrulltårta

Chokladbollssmet:
Smör (rumsvarmt) 200g
Strösocker 2 dl
Havregryn 8 dl
Kakao 1 dl
Espeerso 0,5 dl

Havre/kokosboll:
Smör (rumsvarmt) 150 g
Strösocker 2 dl
Havregryn 5 dl
Vaniljsocker 1 tsk
Kokosflingor 2 dl
Mjölk 0,5 dl

1. Använd två bunkar. Vispa samman smör och socker till både chokladboll och havre/kokosbollssmeten.
2. Tillsätt resten av ingredienserna i vardera bunke och arbeta ihop till en jämn smet.
3. Kavla ut chokladbollsmeten mellan två bakplåtspapper till en rektangel på cirka 30×30 cm. Gör likadant med havre/koksbollssmeten.
4. Lägg havre och kokosfyllningen ovanpå chokladbollsdegen och rulla ihop till en tight rulltårta. Börja med att vika in långsidan ordentligt så att du får med snurren. Använd bakplåtspapperet som hjälp när du rullar.
5. Lägg rullen i kylen ca 1,5 timmar tills den är riktigt kall.
6. Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollsrulltårta.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *