Nyttigare kladdkaka

En nyttigare variant på kladdkaka, fri från gluten och tillsatt socker.

Ingredienser

PORTIONER: 8-12 bitar
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
  • 10 st färska dadlar (ta ur kärnorna innan de ska mixas)
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 dl kokos
  • 1/2 dl olivolja

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för ca 10 bitar).
  • Smält chokladen i ett vattenbad. Skala och riv moroten fint.
  • Mixa dadlarna och nötterna. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Häll den i formen.
  • Grädda kakan mitt i ugnen ca 13 minuter.
  • Låt kakan svalna i formen men lossa runt kakans kant medan den fortfarande är varm.
  • Låt kakan kallna ordentligt innan den serveras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *