Vegetariska hamburgare – Bönor & majs

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl riven morötter
  • 1 tsk curry
  • 2 burkar kokta kidneybönor (à ca 400 g)
  • 1 ägg
  • 3 dl riven ostar (gärna cheddar)
  • 1 dl majs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 8 salladsblad

Guaccamole

  • 1 dl creme fracihe / gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Lite finhackad tomat
  • Lite pressad lime
  • Salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, dela & finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök, vitlök och chili flakes i oljan ca 5 minuter, utan att det tar färg.
  4. Tillsätt rivna morötter och curry, fräs ytterligare några minuter.
  5. Häll av och skölj kidneybönorna. Grovmossa dem i en skål med en gaffel, det ska vara bitar kvar.
  6. Blanda med grönsaksfräs, ägg, ost & majs. Krydda med salt och peppar.
  7. Forma smeten till 4 stora biffar eller 8 mindre (för 4 portioner). Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  8. Sätt in i mitten av ugnen 30 minuter. Ta ut och låt stå 5 minuter före servering.
  9. Guaccamole: Rör ihop samtliga ingredienser.
  10. Skiva tomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  11. Servera burgarna i frallorna med tomat, rödlök, sallad och dressing.

Egen notering till nästa gång pröva byt ut chili flakes mot chili 1st och tillsätt solrosfrön 1 dl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *